[iklan seketika]

May 27, 2014

YB kecik turun padang!

video
aku x tau apsal aku sukeee sgt video ni..haha.
mcm YB kecik turun padang lawat tanah jajahan..
nmpak sangat ke'bossy'an dia..kehkehkeh!

May 23, 2014

Insyirah 300 days old on our 600th days marriage!

ni cerita semalam..tetiba cantik pulak nombor ni..hihi.handphone aku mmg ada widget utk counting berapa lama kitorg dh kawen..kebetulan pulak semalam insyirah 10bulan..ala2 300hari la kan..huhu

sempena 10bulan ni,anak ibu hadiahkan kat ibu progress dia dengan berdiri beberapa minit without any support..hihi.goooodd girl baby!

posted from Bloggeroid

May 20, 2014

2nd time buat PAP SMEAR

smlm aku dengan nekadnya buat jugak ujian PAP SMEAR..dari case aku yg lepas, aku supposedly kena buat ujian ni setahun lepas tu..means bulan 3 tahun ni..tapi dh lewat 2 bulan..huhu.aku sebenarnya mmg nk buat je,just masa x mengizinkan..aku pn risau gak kalo x buat,x tau problem dulu datang lagi x..so better for go.. 

settle semalam,tapi result dapat tahu dlm 2 3 hari nanti.doc tu kata kalo x ada apa2 clinic x call.kalau ada apa2 dorg akan call..haishhhh nebes makk!!! mesti 2 3 hari ni berdebar2 dengar bunyi handphone..huhu.

kat sini nk share la sikit2 pasal PAP SMEAR ni..kepada yg mcm rasa takot2 nak buat tu,dont worry k!x sakit langsung..kalau kena injection lagi sakit kot..haha.tapi ujian ni mcm ngilu dan x selesa sikit la..sebab bahagian bawah kita tu terusik kan..

TIPS utk x nak terasa sangat..
1. jangan tegangkan kaki
2. tekan punggung ke bawah.means jgn angkat punggung sbb kalau punggung terangkat,lubang faraj susah nak control.(ni blaja time buat treatment kt HUKM dlu la..huhu)
3. bila doktor kata nak masukkan alat tu, tarik nafas panjang n perlahan lahan..
4. buat rileks je, jangan neves

APA yang doktor lakukan..
1. buka pakaian bawah
2. berbaring atas katil
3. doktor atau jururawat akan memasukkan alat kecil yang dinamakan spekulum ke dalam vagina dengan lembut supaya servik boleh dilihat
4. sejenis kayu 'wooden spatula' dan berus yang kecil 'cytobrush' dimasukkan ke dalam pangkal rahim (keseluruhan servik 360o) untuk mengambil sedikit sel
5. sampel  disapu di atas slaid dan dihantar ke makmal untuk diujikaji
x sampai 2 minit pn ujian ni..by the way,yang masuk spatula dan berus tu x rasa apa pn..yg buat rasa ialah masa masukkan spekulum.tapi kalau SERENTAK DENGAN TARIK NAFAS PANJANG DAN SLOW2, x rasa apa pn..paling2 pn rasa mcm senak perut..(sama macam senak perut bila doktor check nk tgok bukaan masa nak bersalin dulu..haha)
gambar curi kat google..nak amik gambar alat yg doktor guna semalam takot kena marah..haha

detail yg lain sila la search sendiri ye..hihi.tapi 1 thing yg nak share (mungkin ada yg terdetik) berkaitan mandi wajib after buat pap smear, perlu atau x?? jawapannya TAK PERLU MANDI WAJIB!sebab ia adalah rawatan untuk mengenal sekiranya ada kompilasi penyakit pada rahim wanita dan tidak termasuk dalam perkara yang mewajibkan seseorang itu mengangkat hadas besar.

May 14, 2014

spot her TEETH!


spot the teeth on her 9th month,2weeks..^.^

posted from Bloggeroid

stop STALKING FACEBOOK

aku rasa for time being aku kena stop layan facebook..hahaha.sebab aku rasa skrg aku mcm dh sakit kepala yg amat sebab sikit2 nk usha FB..sikit2 nk pegang handphone nk usha FB..haha.actually aku ada 2 akaun..1 for personal:NAD HIM and 1 more for public:INSHE MI...beza dua2 ni yg personal tu utk yg aku kenal je.yg public tu utk ala2 bisnes ke,nk usha2 barang ke..join group ke..friend pn aku main approved n main add aja..hihi.aku x mau campur2 dua fb ni..
nk dijadikan cerita,yg akaun inshe mi ni aku ada join beberapa group..haishhh!aku asik nk usha je..sikit2 nk open group tu..salah satunya KAMI SUKA SUSUN ATUR..wakakakakaaaa..letih mata aku ni ha...pastu bila dh tengok,mula la kepala ligat nk buat cmtu laa.nk buat cmni la...ponet otak den ni haa dok pk2...pk je,buatnya dok lg..kuang3~ makanya aku amik inisiatif sendiri utk kurangkan pengushaan aku kepada akaun inshe mi ni utk kemaslahatan minda aku..wakakkakaaaa..

posted from Bloggeroid

May 9, 2014

1st time insyirah @shopping mall

boleh x aku x perasan langsung yg insyirah x pernah lagi pegi shopping mall since her birth..hahaha..sian betol anak aku!kalau pergi pn ibu dia je pergi sorg2..ibu dia mmg lagi prefer shopping sorang2.x yah la susah2 nk kelek anak.memang dh hobi kot sejak single mingle dlu nk jalan sorang2 kat shopping mall...so,smlm aku cuti sebab babysitter mintak cuti.alang2 aku nk cari barang kat ioi mall,terfikir nak bawak anak jalan2 la round dlm tu.nsbaik x buat hal..pergi,dia tido..balik dia dok main2 botol susu dia..heee~
Mula2 sampai tu mmg terbeliak la mata anak aku..hahahahaaa.jakun kot tgok ramai sgt.naik escalator pn bukan main pelik ape la tinggi sgt ni bila pandang bawah..;p






*semua separuh muka je..haha.dia dh meronta2,ibu x leh nk selfie

posted from Bloggeroid

May 5, 2014

case closed: KITCHEN CABINET - EVERSKILL *part III*

alhamdulillah...at last my KC problem fully settled last friday..sebenarnya problem yg aku issue kan tu settled within a week je lepas aku deal dengan PIC baru..problem apa??
masalahnya kecik ni je.....ada gap between table top dengan wall..silikon dia dh kejung kot..aku nk mintak tolong ni je pn asalnya..contact2 PIC aku x sampai2..nth bz apa la sgt tu.dh dapat commission terus blah laaa tu..dengan x puas hati ni aku rasa nk cek balik ukuran KC yg dia buat tu.dari dulu aku macam x puas hati..dlm quotation tulis 14" utk table top n base unit..tp aku rasa mcm pendek je..apa lg,tengah2 x puas hati ni,aku pn kira la..sah!!!memang terlebih 3" wokey!bukan sikit..sebab aku x nk deal lagi dengan PIC aku tu,aku x ada jalan lain selain hantar kat FB everskill...
service dia kat FB mmg mantap!aku comment,2 hari lepas tu dia reply..pastu mmg terus follow up dgn aku..dia pas kan kat PIC lain utk handle case aku ni..dlm minggu tu jugak PIC baru,NICKHLAS datang rumah,cek mana yg aku complain..mmg dia x nafikan salah ukur and dia kata gap tu sepatutnya senang je nak buat..dia pn pelik apsal lama sgt PIC lama aku nk handle.huhu..*maybe sebab rezeki kat aku yg aku dh terbayar lebih kat dorg..hihi* 2 3 hari lepas tu subcon dorg yg handle table top call kata nak datang fix kan gap tu..cepatkan!!!mmg aku suka dengan nichklas ni..haa,masa dia datang haritu pn dia kata ini masalah ORANG,BUKAN MASALAH COMPANY..mmg aku agreed!!last entry pn aku kata aku x salahkan EVERSKILL,aku salahkan PIC aku tu..*pasal hanging dish rack tu x leh nak replace sebab dia kata memang standard size..

settle yg ni..aku tunggu solution yg pasal ukuran terlebih tu..aku dh bayar extra 3" oiii..nickhlas tny apa solution aku nak..aku ingt kalo x dapat duit balik,extendkan KC sampai syiling kee..tambah internal rack dlm cabinet ke...mana tau nickhlas offer keluarkan cek kalo dapat..lagi la aku suka wehhh..dapat duit..hohohoooo $$$$$$$ tapi amik masa 1 bulan lebih gak laa sebab nickhlas kata bos dia kat oversea time tu..dorg pn kena cari drawing data kat factory sebab nak confirmkan ukuran tu mmg terover...plus aku x dapat invoice dari PIC lama.sepatutnya aku dapat invoice dari dia before buat payment..haishhh!sebenarnya kecian gak kat nickhlas sebab kena marah2 dengan laki aku..huhu.aku cakap gak kat laki aku jgn marah sgt sbb bukan salah dia pn..ni nasib baik sgtttt laa dia nak tolong handle kan problem aku ni even bukan salah dia...a big thankful to him!!!=))

sampai la jumaat lepas dia kata cek dh ready..dh boleh amik kat office dia..yeahhhhh~!! tapi x amik lagi ni.aku x tny la berapa aku dapat.janji dapat duit balik tu dh kira syuuukurrrrr sgt2 dh!huhu.boleh la bajet berapa dapat sebab sendiri kira kalo 3" table top + base cabinet..

ok,so pasal KC ni aku nk closed...buat masa ni laa.hahaha..x tau la lepas ni ada issue lain..tapi mmg aku recommendkan NICKHLAS ni sebagai PIC anda!!sgt2 bagus.bayangkan la bukan dia punya hal,tetiba dia kena settlekan problem org lain..mmg setiap kali aku call tny progress dia akan feedback kita..kalau nak contact number dia,boleh mintak aku aku..=) *yg bagus kita war2 kan..yg x bagus,simpan senyap2 je..huhu*

May 3, 2014

NJOI in the house


boleh x korg bayangkn betapa tabahnya aku tgok tv yg siarannya berbijik2 sejak aku kawen dlu..hahaha..sejak kawen,sejak dok rmh sewa lagi ktorg laki bini guna internal antena tv je..dh la sampai 3x ktorg beli sebab asik rosak je akibat patah.*ganasnyaaaa* nk apply astro masa kat rmh sewa dlu mcm alang2 je sbb dok kejap x sampai setahun pn..
sampai la awal tahun haritu,survey2 rupenya ada NJOI ni..memula x tau langsung apakah itu NJOI...dok tilik2,NJOI ni adik kepada ASTRO..siaran ada 22 saluran aje (kalo astro byond ada semua kot),radio pn ada gak...tu 1 yg bezanya.lg 1 bezanya which is the most important point aku pilih NJOI ni sbb x payah buat monthly payment..NJOI ni byar rm228+rm100(installment),terus dapat siarann.pastu x yah bayar pape lg..unless kalo nk tgok siaran lain akan datang,just topup je..awal tahun haritu ada promosi just rm180+rm100 je!tp sampai bulan march je...haish..rugi2!rasa berbaloi kot NJOI ni..kalo min astro monthly payment,rm30..kalo setahun je dh rm360..NJOI rm328 sampai bila2 x yah bayar lagi.hehe

posted from Bloggeroid

[iklan seketika]